KONSULTACIJOS, REKOMENDACIJOS, UŽSAKYMAI: +37061550186, vilniauskailiaistore@gmail.com

Vyriškų aksesuarų gairės JAM

Jei kada nors turėjote ir vis dar kyla klausimų, susijusių su vyriškais aksesuarais, tuomet šis www.vilniauskailai.com straipsnis yra kaip tik jums. Nors didžioji dalis mūsų naujienų būna skirta moterims, šį kartą duoklę norime atiduoti vyrams, kurie puoselėja savo moteris pas mus, aktyviai ieško mūsų pagalbos, patarimų ir rekomendacijų bei dosniai apdovanoja savo savo mylimas moteris ar artimuosius.

Taigi, ši trumpa mūsų paruošta apžvalga yra tam, kad atvertų plačiau duris į vyrų aksesuarų pasaulį, kai kam praturtintų jau turimas žinias, o kai kam galbūt taptų kaip naujas įdomus pažinimo nuotykis.

Anksčiau aksesuarai buvo prabanga, kurią galėjo sau leisti ne visi vyrai. Nors tos dienos dar nėra labai toli praeityje, įvairūs aprangos priedai dabar yra labiau įperkami ir prieinami visiems. Pasirinkimų sąrašuose vis dar puikuojasi brangūs laikrodžiai ar vientiso aukso apyrankės su deimantais ar kiek kuklesni papuošalai, tačiau neabejotinai dabar galima rasti eilę pigesnių sprendimų, tokių kaip kaklaraištis ar jo smeigtukas, įdomesnė odinė apyrankė, pinigų laikiklis, švarkų smulkūs puošybiniai elementai ir pan.

Tiesą sakant, šiandien labiau vyrauja tendencija, kad prie žiedo nėra priderintų brangiausių drabužių, o didžiausias deimantas neakina aplinkinių. Atvirkščiai, dabar vyrai bando išsiskirti iš minios būdami kitaip išskirtiniais ir dėvėdami tokius prekių ženklus, apie kuriuos daugelis nėra girdėję, tačiau išmoningai susikūrę akį traukiantį stilių. Manoma, kad dabar yra madinga mokėti kuo mažiau už tai, kas yra puikios kokybės, bet ne mokėti astronomines sumas už tai, kas yra nepriekaištingos kokybės, tačiau pernelyg rėkiančio visiems žinomo prekinio ženklo, kuris jau gerokai gal ir pabodęs arba pernelyg spraudžia į uniforminio suvienodėjusio stiliaus rėmus. O čia jau gi didelis skirtumas.


Turbūt nesuklysime sakydami, kad labai dažnai yra susimąstoma, ar nešioti kaklaraištį, skepetaitę, ar nešioti laikrodį, sąsagas ar ne? Kiek turėtų kainuoti mano priedai? Mados ir stiliaus žinovai sako, kad „aš nesu tikras“ laikai baigėsi ir mėgautis įvairiomis galimybės tikrai verta. Tačiau, kad jaustumėtės užtikrinti savo sprendimuose ir pasirinkimuose, pirmiausia reikia suprasti, kokios yra skirtingos vyriškų aksesuarų kategorijos.


Jei moterys turi jūrą pasirinkimų dešimtmečiais, tai dabar kūrėjai beveik neatsilieka nuo pasiūlos moterims ir vyrams drąsiai derina daug įvairių drabužių aksesuarų, kurie gali išskirti vyrą iš minios gana užtikrintai. Taigi, viskas, kas yra priderinama prie jūsų bendro marškinių ir kelnių derinio, gali būti laikoma aksesuaru.

Vis gi, ar švarkas yra aksesuaras? -Ne. Techniškai tai yra aksesuaras, nes jis papildo jūsų marškinių ir kelnių ansamblį, tačiau paprastai jis nėra laikomas aksesuaru. Aksesuarai dažniausiai yra smulkūs dalykai, kuriuos priderinate prie savo aprangos ir darote ją unikalesnę, išskirtinesnę ir įsimintinesnę. Striukė, mūsuose dabar labai mėgstama aviatoriaus stiliaus odinukė, yra gana didelis drabužis ir gali būti dėvima panašiai kaip ir sportinis gobtuvas su užtraukiamu užtrauktuku, kuris gana madingas, todėl jis yra labiau drabužis, bet tikrai ne aksesuaras.
Jei švarkas nėra aksesuaras, tai kas vis gi yra aksesuaras? Vyriški aksesuarai yra nedideli aprangos priedai. Priedai gali būti naudojami jūsų stiliui suasmeninti ir atspindėti jūsų asmeninį jausmą, nuotaiką, žinutę arba tam tikrą požiūrį. Jie gali suteikti jūsų išvaizdai jaukumo ir parodyti tą šaunų vaikiną, vyrą kuriuo visada norėjote būti. Kita vertus, netinkamai dėvimi aksesuarai gali sugadinti visą norimą susikurti aprangos stilių. Nors tai nutinka retai, turėtumėte žinoti, kad taip gali nutikti.


Dabar, kai pateikėme šiek tiek bendros informacijos apie vyriškus aksesuarus, galime apibendrinti, kas, anot mados žinovų, šiandien yra pripažįstama kaip vyriškas aksesuaras. Taigi, eilės tvarka pristatome visą vyriškų aksesuarų sąrašą:
• Įvairūs suasmeninti papuošalai tokie, kaip apyrankės, žiedai, kaklo pakabukai ir t.t.;
• Laikrodžiai (nuo klasikinių mechaninių, eklektiškų automatinių iki išmaniųjų);
• Įvairios paskirties ir tipo akiniai ( kas galėjo pagalvoti, kad juos dėvėsime ir tik dėl grožio bei stiliaus);
• Piniginės (jų funkcijos išlieka tos pačios, bet pats pateikimas gali būti ištiesų įsimintinas);
• Kepurės (ir nebūtinai tik nuo šalčio ar saulės);
• Diržai (nuo klasikinių iki skirtų specifinei aprangai įvairiomis progomis);
• Kostiumo priedai (nustebsite, kiek jų yra įdomių ir įsimintinų);
• Įvairūs stilingi dėklai, krepšiai asmeniniams daiktams kasdienoje ir kelionėse nešiotis;
• Skutimosi priemonės (nors jų su savim nesinešiosi, tačiau tai sustiprins pasrinktą gyvenimo būdą/stilių);
• Petnešos (dažnai likusios paraštėse, vis gi formuoja nepriekaištingą išskirtinumą);
• Sąsagos marškinių rankovėms (nemirštanti klasika, pribloškianti ir šiandien);
• Auskarai (tai skonio ir poreikio reikalas, tačiau gerai apgalvoti, jie taip pat kuria išbaigtą visumą);
• Pirštinės (dažniau, anot vyrų, būtinos tik apsisaugoti nuo šalčio, tačiau, šiandien, tai itin stipri rudens/žiemos / pavasario sezonų aprangos detalė, kai labiau matome viršutinius rūbus);
• Šalikai (nepelnytai nurašyti kaip tik išsigelbėjimas žiemą, bet šiandienos stiliui tarnaujantys visus keturis metų laikus);


Šį sąrašą, kuris susiformavo paanalizavus eilę šaltinių, matyt, būtų dar galima tęsti, su juo sutikti, dėl jo ginčytis, tačiau, aišku viena, kad jo sudėtis ir ilgis bėgant laikui tikrai keisis, o vienų aksesuarų svarba taps mažesnė arba didesnė, o gal jų visai nebeliks.


Taigi, jei jums patiko, spauskite “patiko” ir dalinkitės su kitais, sekite mūsų naujienas, o mes šią temą dar praplėsime sekančiose jos dalyse, kuriose sužinosite:
- Kokia yra kiekvieno iš aksesuarų svarba ir paskirtis;
- Kurie aksesuarai yra neatskiriama šių dienų vyrų aprangos detalė;
- Kaip dėvėti aksesuarus;
- Kaip derinti aksesuarus ir dar daugiau mūsų svetainės rubrikoje Laisvalaikio skaitiniai pasirinktais penktadieniais.

Dar netapote naujienlaiškių prenumeratoriumi, prisijunkite prie mūsų draugų rato,pirmieji sužinokite visas naujienas, akcijas ir gaukite -10% nuolaidą pirmam apsipirkimui www.vilniauskailiai.com visoms kolekcijoms ir prie jau galiojančių nuolaidų, atsiskaitant su kodu: NEWS23